Work-Life-Balance

Element: Vuur / Seizoen: de Zomer

Hej! Even voorstellen, ik ben de 3 voudige verwarmer. Als meridiaan hoor ik bij het element vuur. Ik ben de enige hoofdmeridiaan die niet aan een orgaan gekoppeld is. Mijn taak is het, om je gezondheid en je innerlijke balans te bewaken. Hoe ik dat doe?

Mijn hoofdtaak op fysiek gebied is het controleren van je stofwisseling.

Je kunt mij zien als de grote coördinator en helper. Voor een goede stofwisseling moeten nl. alle processen en regelsystemen die daarbij komen kijken goed op elkaar afgesteld zijn, zodat de vloeistoffen in je lichaam goed verdeeld worden.

Vloeistoffen daaronder valt ook het bloed. Via het bloed worden alle cellen voorzien van voldoende voedingsstoffen en zuurstof. Afvalstoffen neemt het bloed weer mee en geeft die af aan de longen en de darmen, zodat deze weer uit het lichaam kunnen verdwijnen (uitademing, plassen en ontlasting). Je ziet, ik heb best veel te doen om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen, zodat alles lekker samenwerkt.

De 3 voudige verwarmer helpt ons om op alle vlakken

van ons bestaan de balans te bewaren.

 Hij zorgt voor stabiliteit, balans en integratie

Maar ik zorg niet alleen op lichamelijk gebied voor deze innerlijke balans. Ik help je ook om op emotioneel/psychisch gebied stabiel en in balans te blijven.  Ik ondersteun je om alle zaken die voor jou belangrijk zijn in jou leven onder een hoed te krijgen. De klassieke Work-Life-Balance is een van mijn makkelijkste opdrachten.

Als ik goed in orde ben dan ben jij in staat om je leven zelf goed te sturen, kun je je goed aanpassen aan veranderingen en uitdagingen. Je bent stabiel en in balans en je kunt alle levensgebieden goed onder een hoed krijgen. Je hebt een sterke immuniteit, een gezonde stofwisseling en een goede vitaliteit.

Panta Rhei -  alles stroomt!