Breng je energie in beweging

Energie, evenwicht, rust, ruimte

Waarom kiezen voor Shiatsu?

Voor mij is Shiatsu niet zomaar een massagevorm. Het is een totale filosofie waarbij de mens als geheel wordt gezien; lichaam en geest en waarbij de mens is verbonden met de natuur en de wereld om zich heen.

Shiatsu is een hulpmiddel om je bewust te worden van je binnenwereld in relatie tot de wereld om je heen

Gezondheid is meer dan alleen maar de afwezigheid van ziekte. Gezondheid betekent ook: hoe ga je om met de uitdagingen in je leven en de wereld om je heen.

Meer en meer wordt duidelijk dat angst, verdriet, boosheid, maar ook gebrek aan liefde en verwaarlozing de belangrijkste oorzaken zijn van innerlijke stress. Innerlijk stress die leidt tot klachten en ziekte.

Mijns inziens gaat het er in eerste instantie niet om, om de ziekte aan te pakken met verschillende technieken, maar mensen te ondersteunen in het bewust worden van deze innerlijke stress, bewust te worden van hun gevoelens, die de basis zijn van klachten en ziektes.
Waar doet het pijn? Waar in het lichaam ervaar je de onrust, spanning of ruimte? Wat vertelt dat je? Welke betekenis ken je daar aan toe?
Hierin speelt contact en ruimte maken een grote rol.
Contact maken met je lichaam en ruimte maken voor wat zich daar van binnen afspeelt. Zodat je gaat snappen waar je met je lichaam op reageert. Zo word je ‘niet goed voelen’ of ‘ziek zijn’ een hulpmiddel naar meer bewustzijn.

Contact maken met je lichaam en ruimte maken voor wat zich daar van binnen afspeelt

Shiatsu is een hulpmiddel om je bewust te worden van je binnenwereld in relatie tot de wereld om je heen. Op die manier laat het ook zien dat we onderdeel zijn van een groter geheel en dat we met alles om ons heen verbonden zijn.

Als shiatsu-therapeut gaat het mij erom iemand te ondersteunen en te helpen een verandering in houding en bewustzijn te bewerkstelligen. Zodat je zelf gaat begrijpen en ervaren wat er gebeurt.

Shiatsu is een massagetherapie die afkomstig is uit China en verfijnd is in Japan. Shiatsu is gericht op het herstellen en behouden van de energiebalans in je lichaam. In eerste instantie is het een preventieve massage die een diepe ontspanning geeft maar ook als therapie bij verschillende klachten kan worden ingezet.

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de klacht, maar ook naar de mens achter de klacht. Onze emoties spelen een belangrijke rol bij hoe wij ons lichamelijk voelen. Shiatsu maakt deze samenhang voelbaar en duidelijk. Door te leren wat we voelen kunnen we de signalen van ons lichaam eerder herkennen en kunnen fysieke klachten worden voorkomen.

Lichaam, geest en emotie worden weer in balans gebracht

Letterlijk betekent Shiatsu vingerdruk. Door middel van handpalm, duim of ellenboog wordt er druk uitgeoefend op de energiebanen (meridianen) in je lichaam. Door de gerichte druk, strekkingen en rotaties wordt de energie in beweging gebracht. Het lichaam komt weer in balans en wordt uitgenodigd tot zelfherstel. Organen en lichaam als geheel zullen beter gaan functioneren. Je voelt je vitaler en er komt weer rust en ruimte in je hoofd.

Regelmatige Shiatsu behandelingen werken preventief en helpen bij klachten zoals: vermoeidheid, stress of burn-out, slaapstoornissen, hoofdpijn/migraine, rug- nek en schouderklachten, menstruatie- en overgangsklachten, spijsverteringsklachten, emotionele klachten. Verder kan het chronische klachten ondersteunen.

Laat je raken door Shiatsu

Hao La = Alles is heel