het grote JA tegen het leven

Element: Metaal / Seizoen: de Herfst

De long meridiaan: het grote JA tegen het leven.

Het is herfst. In de TCM de tijd van het metaal. En ik als long meridiaan hoor bij dit element, samen met mijn broertje, de dikke darm.

We weten inmiddels wel dat de herfst staat voor het “loslaten van…” enz. Maar, waar sta ik, als longmeridiaan eigenlijk voor? Wat is mijn levensmotto, mijn taak, fysiek en mentaal? Nou, daar wil ik je graag meer over vertellen!

Ik sta voor het grote JA. JA tegen het leven. En dat luide JA begint al bij mijn geboorte als ik mijn eerste ademteug doe. Het is iets heel bijzonders. En dit JA is mijn kracht. Zonder dit JA is er geen begin.

Ik ben van nature een dynamische optimist. Wat er ook komen mag; ik heb een lange adem en kan blokkades overwinnen, grenzen verleggen. JA zeggen betekent niet opgeven. JA zeggen betekent met de stroom van het leven kunnen meebewegen en constructief kunnen omgaan met uitdagingen.

Dit JA staat ook voor: JA zeggen tegen jezelf, voor een gezonde eigen waarde. Ik kan mezelf zo accepteren als ik ben en ik kan die ruimte innemen, en mezelf gunnen, die bij mij en mijn behoeften en doelen op dat moment passen. Een gezonde long energie zorgt voor een gezond zelf-egoïsme. En daar is niets mis mee. (zo, dat wil ik maar even gezegd hebben☺).

Fysiek herken je mij aan een krachtig lichaam, een goede immuniteit, een brede borstkast vol met vitaliteit. Het is dan ook geen toeval dat het eerste punt op mijn energiebaan hier begint.

Wat kan ik nog meer vertellen over mij? De huid wordt aan mij toegeschreven en mijn emotie is het verdriet. Maar daarover later meer.

Hoe staat het met jouw longenergie? Vraag jezelf eens:

Kan ik luidt en duidelijk JA zeggen?

Heb ik een positieve kijk op mijzelf en mijn toekomst?

Kan ik die ruimte innemen in mijn leven, die mij toestaat?

Beschik ik over genoeg kracht en vitaliteit?

Alles met JA beantwoordt? Gefeliciteerd, dan sta je krachtig in het leven.

Niet alles met JA beantwoordt? Dan is het nu de ideale tijd om de natuur in te gaan en eens goed in en uit te ademen. Wij, jouw longen, vinden het heerlijk om uitgedaagd te worden. Wandel, zo lang je kunt en dan nog eens een keer zo ver. Of ga een potje ravotten met iemand die iets sterker is dan jij. Ga eens een hele dag naar buiten bij slecht weer, dit versterkt je wilskracht. De kracht om te overleven is sterk, net zo sterk als toen je net op de wereld kwam met die oer-schreeuw, dat JA tegen het leven!